blog.santanderconsumerbank
Testimonial van een mama
13/05/20
5 minuten
Sparen voor kinderen: hoe pakt u het concreet aan?

We spraken over sparen voor kinderen met Valérie, 30 en mama van Léonie (1). Valérie en haar echtgenoot startten al van bij de geboorte met sparen voor hun dochtertje. Ze deelt graag haar ervaringen.

Hebben jullie een aparte geboortespaarrekening geopend?

We hebben voordat Léonie geboren werd alvast een aparte spaarrekening op onze naam geopend. Op die manier bepalen wij wanneer zij haar spaargeld krijgt. Bij een jongerenrekening krijgt het kind alles op het moment dat hij 18 wordt, daar heb je als ouder eigenlijk minder controle over. 

We hebben het nummer van de spaarrekening als cadeautip op het geboortekaartje van Léonie gezet. Zo hebben onze vrienden en familie haar ook al een fijn duwtje in de rug gegeven. 

Waarom sparen jullie voor jullie kindje?

We sparen niet met een specifiek doel voor ogen, maar wilden graag vroeg beginnen sparen om Léonie later te kunnen helpen bij grote aankopen: haar eerste auto of een huis bijvoorbeeld. We denken er ook aan om binnenkort te starten met sparen voor haar hogere studies. 

Hoe vaak storten jullie geld op de spaarrekening van Léonie?

Sinds kort hebben we een doorlopende opdracht waardoor we nu maandelijks sparen. Daarvoor schreven we af en toe een bedrag over. 

Sparen de grootouders ook voor Léonie?

Ja, en net zoals vele grootouders zijn ze echt gul (lacht). De grootouders hebben ook een spaarrekening voor Léonie op hun eigen naam geopend. Mijn schoonmoeder heeft nog geïnformeerd naar een kinderspaarrekening, maar als grootouder kan je geen rekening openen voor een minderjarige, tenzij je de officiële voogd bent.    

Sparen voor uw kind?

Wilt u net als Valérie uw kinderen later financieel kunnen helpen? Of zou u als grootouder graag starten met sparen voor uw kleinkinderen? In ons e-book vindt u alle nuttige informatie. 

Download het e-book vol spaartips