blog.santanderconsumerbank
Senior Couple in Chinatown New York
11/02/19
2 Minuten Lezen
Frugal Rules
5 tips voor een budgetvriendelijk bezoek aan New York

Het is geen geheim dat een citytrip naar New York duur kan uitvallen. Je komt al snel in de verleiding om veel uit te geven door de vele shopgelegenheden en verlokkingen op elke straathoek. NYC is een bruisende winkelstad waar je alles, maar dan ook alles kunt kopen. De kosten kunnen dus bliksemsnel torenhoog oplopen als je te achteloos omspringt met je creditcard. Gelukkig zijn er voldoende budgetvriendelijke opties om je bezoek aan de Big Apple onvergetelijk te maken. Hieronder vind je onze vijf favoriete tips.

1. Verken Central Park per pedicab

Toegegeven, deze sightseeingtour is niet helemaal gratis, maar het is een koopje in vergelijking met wat een overnachting in een van de nabijgelegen hotels kost. Bij Central Park Pedicab Tours kun je een heerlijke rondrit door het wereldberoemde park boeken. Tijdens de rondrit vertelt de gids over de geschiedenis en achtergrond van dit legendarisch stukje New York. Het is moeilijk om een gewone taxi te pakken te krijgen in dit deel van de stad. Als je buiten de stad verblijft, is een pedicabtour de beste manier om Central Park in al zijn schoonheid te verkennen.

2. Wandel rond op Times Square

De benen strekken op Times Square is verplichte kost voor iedereen die op citytrip naar New York gaat. En weet je hoeveel dit spannende stadsavontuur kost? Niks! (Op voorwaarde dat je niet op koopjesjacht gaat in de nabijgelegen winkels). Je kunt er gratis rondwandelen en je kosteloos vergapen aan de geweldige uitzichten.

3. Wandel over de Brooklyn Bridge

Ben je de wolkenkrabbers even beu? Trek dan op een zonnige dag naar de Brooklyn Bridge, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad. Bepaal voor je vertrekt langs welke kant je wilt wandelen. Hou er rekening mee dat het minstens een halfuur duurt om de brug over te steken.

4. Maak kennis met de wereldkeuken

In New York vind je enkele van 's werelds meest luxueuze restaurants. Dat wil evenwel niet zeggen dat lekker uit eten gaan automatisch een fortuin kost. In de stad vind je honderden restaurants die samen een staalkaart van de wereldkeuken vormen. Het zijn meestal familiebedrijven die grote porties serveren aan eerlijke prijzen. Vaak is het interessanter om een tafeltje te reserveren in een restaurant met een regionale of nationale keuken dan bijvoorbeeld in een prestigieuze wijnbistro. Zo kun je namelijk op gastronomische wijze kennismaken met nieuwe culturen.

5. Bezoek het Vrijheidsbeeld

Een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld is allesbehalve duur. Bovendien krijg je er een van de meest onvergetelijke panorama's te zien die de stad te bieden heeft. Het uitzicht bovenaan het Vrijheidsbeeld is spectaculair en budgetmatig bekeken, is je camera meer dan waarschijnlijk het duurste onderdeel van je bezoek. Als je niet alleen het beroemde standbeeld maar ook andere bezienswaardigheden in stad wilt bezoeken, is het interessant om The New York Pass aan te schaffen. Deze stadspas staat vaak in de aanbieding op sites zoals PromoCodeWatch.com, waardoor je extra geld kunt besparen.

Cultuur is meer waard dan consumentisme

Als je New York bezoekt, word je mogelijk geconfronteerd met de commerciële en materialistische kant van onze maatschappij en kunnen de kosten hoog oplopen. Maar je kunt er ook beseffen hoe waardevol cultuur is zonder veel uit te geven. Alles hangt af van je aanpak en van de instelling waarmee je naar de stad trekt.

De standpunten die in door Newstex en zijn herdistributeurs gedistribueerde content (gezamenlijk 'Newstex Authoritative Content') worden ingenomen, zijn uitsluitend de standpunten van de respectievelijke auteur(s) en vallen niet noodzakelijk samen met de standpunten van Newstex et al. De content wordt uitsluitend als algemene informatie 'als zodanig' aangeboden, zonder enige garantie en zonder rechten te verlenen. De content mag niet als professioneel advies worden beschouwd. Newstex et al. doen geen beweringen of beloften en verlenen geen garanties inzake de juistheid en volledigheid van de content of inzake de kwaliteit van de standpunten en toelichting in de content.

Dit artikel werd geschreven door Kayla van Frugal Rules en wordt met een geldige licentie verspreid via publicatienetwerk NewsCred. Neem bij vragen over de licentie contact op met legal@newscred.com.

26/03/19
3 Minuten Lezen

Plannen voor je pensioen: waar je rekening mee...

Een huis kopen is een van de duurste...

26/03/19
2 Minuten Lezen

Hoe je met volle teugen kunt genieten van...

Kijk je reikhalzend uit naar de dag waarop...

15/03/19
4 Minuten Lezen

Lekker Lyon: de culinaire hoofdstad van Frankrijk, buiten...

Lyon, gelegen rondom de Rhône en de Saône...

11/03/19
1 Minuten Lezen

De 3 beste iPhone- en Android-apps om je...

Je uitgaven en inkomsten bijhouden is niet makkelijk...